Van kinds af aan is Rick Kwekkeboom bezig geweest met textiel: de op school geleerde handwerktechnieken als haken, breien en borduren heeft zij altijd ook in haar vrije tijd beoefend en verder ontwikkeld. Later leerde zij ook naaien en, nadat zij voor haar eindexamen een spinnewiel gekregen had, spinnen. De kunstacademie leek te hoog gegrepen, maar de opleiding en later het werk lieten genoeg tijd over voor het ontwerpen en maken van kleding en het vervaardigen van textiele objecten en wandkleden.


Rick's grote ambitie was echter altijd om te leren weven. De basisvaardigheden hiervoor leerde zij in Stockholm, Zweden, waar zij een algemene handwerkopleiding volgde.  Haar eerste weefraam kocht zij, weer terug in Nederland, toen zij was afgestudeerd. Met het stijgen van het inkomen groeide de woonruimte en daarmee ook de weeftoestellen. Het weefraam werd in 1990 vervangen door een Glimåkra Ideal, waarvan de 4  - schacht paardjes inrichting al snel werd vervangen door een 8 schachtscontramarche. In 2003 werd een Louet Megado met 32 schachten aangeschaft. Deze werd in 2007 voorzien van een elektronische interface. Nu kunnen de op de computer gemaakte ontwerpen rechtstreeks worden aangestuurd.
Voor haar weefwerk introduceerde Rick Kwekkeboom het label Le Sorbier Textiles. Le Sorbier Textiles is gespecialiseerd in
shawls, die vrijwel altijd op een zijden schering worden geweven. Er worden verschillende weeftechnieken gebruikt; ontwerp en technieken zijn in de  loop der tijd in complexiteit toegenomen.

 

pdf/Publicaties van Joost Timmermans.pdf